Friday

Walimah sahabatku~

WALIMATUL URUS~


assalamualaikum..


semalam..ana di kejutkan dgn buzz! melalui ym oleh 2 sahabat baik di Ma'ahad dulu,firdaus/os yang berada di Kaherah,Univ. Al-Azhar.. dgn khairul fikri/fikri di Malaysia[mcm jauh je :p]...alhamdulillah..lama x berhubung.alam cyber penghubung jiwa yg jauh..:)

Paling tergezut..berita dr fikri :

fikri : hamdan,enta tau walimah ana 14 june nanti?
hamdan : pala ho...tktau pun~~hang tk habaq aa..cmni aa..
fikri:ha..ni nak habaq ni..nanti ana email detail

Pergh!biar benor.Shbt ana sorg ni nak kawen dah.:P wahhh...pastu dia pun emailkan ana detailnya..buat sahabat2 yang mengenali fikri,atau kwn2 di ma'ahad dulu,atau sapa2 di batch SPM 2003,MMAS..bleh la sebar2kan berita baik ni...alhamdulillah 'ala kulli..

Berikut adalah Email beliau :

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Assalam

Semoga surat elektronik ini menemui sahabat2sekalian dalam keadaan sihat.
Setelah mengamati keadaan negara Malaysia yang telah agak stabil, lebih2 lagi dengan terdirimya Kerajaan Islam Kedah..

Maka ana ingin mengambil kesempatan ini untuk mengumumkan Walimatul Urus ana,
Alfaqir ilaLLAH Khairul Fikri dengan Nurul Hayati Husna pada14 jun 2008 di sungai petani, kedah (lelaki) dan baling, kedah (perempuan) Walimah di rumah kedua2 belah pihak akan diadakan pada hari yang sama, jadi insya Allah kami akan berada di rumah perempuan dari selepas zohor sehingga dalam pukul 3 petang, kemudian akan bergerak ke rumah lelaki selepas itu ( jarak dalam 60km).

Semua sahabat2 dijemput hadir. kalau boleh maklumkan kepada ana fikri 0134013906 atau husna 0195205580 bagi memudahkan pengurusan, p/s-takut tersesat ka, nak sediakan tempat bermalam ka..
di sini ana sertakan bersama plan ke rumah kami, dan kad jemputan

Pesanan kepada muslimin

Jangan dok main2 dah, kumpul duit dari skrang!! :)

Pesanan kepada semua

bagi yang sudah ada pasangan, Jangan 'couple' lama2, dalam islam xdak hubungan lelaki dan perempuan ajnabi yang sah melainkan nikah.

Doakan usrah muslimah yang akan kami bina ini, semoga sentiasa berada dalam limbungan rahmatNYA.

Wassalam.

Alfaqir ila LLAH,
Khairul Fikri Sebri
Nurul Hayati Husna Mat Lazim

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Apa yang mampu ana ucapkan..hanyalah Sekalung Tahniah,dan Segala puji bg Allah atas kurniaan nikmat kpd sahabtku ini. :) MOga2 kasih mereka berpanjangan dan membangun bersama Islam...


Buat Sahabatku Khairul FIkri & bakal Zaujah beliau,Nurul Hayati Husna..ana doakan..=) :

Ya Allah..Ya Rabbul 'Alamin..jadikanlah mereka pasangan yang bersatu demi menta'ati syariatmu..
Berikanlah mereka kekuatan untuk hidup bersama demi menjaga kesinambungan Islam di bumimu..
Kurniakanlah mereka zuriat yang soleh/solehah dan menjaga solah..
Jadikanlah mereka asbab hidayat seluruh 'alam..
Ameen Ya rabb ul izzati..anta waliyyuna ya Ar hamarrohimin..

DI bwh ni kad elektronik beliau :)



Cuma bakal zaujah beliau,ana pun tktau yg mana satu.satu family ada situ.haha..:P

Kepada sahabat2 ana dr MMAS yang lain,kalo antum melayari laman ini,sebar2kan kepada sahabat2 kita yang lain..

Sedikit sebanyak mengenai Khairul FIkri,yang aku kenali..:p

-Orang panggil k-rul atau fikri atau kri atau nama samaran ala2 comel-tapai :p
- seorang yang berdedikasi,berkepimpinan tinggi dalam-,pengawas,badan dakwah,kelab kebudayaan,asrama,exco pengakap,dan mcm2 kelab yang beliau telah sumbangkan sebelum ni..
-jugak salah seorang pendayung perahu panjang Ma'ahad Mahmud---[tp dia brenti sebelum bertanding,sebab takut hitam,kene panas+ training memang stok2 bg hitam legam ar :P
-seorang yang kelakar,dan humor2 ala2 raja lawak
-ada moto kriss
-ada moto besor,TZM,tapi dia dah pi jual kt org lain,hampeh tul.
-penah eksiden naik keta,masa dengan afiq,on d way balik ke sg.petani.
-seorg yang rajin study jugak,skorer,dak kelas sains lagik.
-skor dalam PMR and SPM.
-dia selalu panggil aku pak haji,even aku tk pi haji lagipun :p
-sekwn baik jugak dengan akmal yokis, hazwan tikus,Naim Teloi,n Os.
-Sama2 ngn dia pi amik KING SCOUT award dr Sultan Kedah,2003-Istana Anak Bukit-Kedah
-Suka adventure,masuk hutan,naik gunung jerai,dan jugak expert pi cari buluh.Kebnyakan buluh2 di area2 simpang kuala ngn alor star tu,dia le kepala penebang.:P
-Pernah main bola sama2 ngn aku,masa sukan sekolah form 3.Satu team dlm team "kuning",sama2 ngn hazwan tikus.Naib Johan.haha..
-Suka sgt basuh baju.
-Org yang jaga solah.
-Time dia serius,kadang2 boleh jadi lawak.
-Rumah dia 2 tingkat,kt sg jagung.
-kalo diam sehari tu,bukan fikri la tuh.haha..

cukupla setkt ni,banyak lgik.nnti kita sembang2 lagik :P


Terharu ku seketika..walaupun sahabat ana ni masih belajar..BAKAL DOKTOR GIGI..:) tapi BELIAU cukup kuat untuk mengambil jalan yang terbaik ini..teringat ana ketika Jaulah ISMA mggu lepas..kisah yang diceritakan oleh seorang doktor pakar bedah,yang merupakan org kuat ISMA di Negeri Sembilan,menceritakan..dalam wad tempat beliau ditanggungjawabkan,di hospital ****[terpaksa dirahsiakan] ,menerima kes sekurang2nya 302 kes pengguguran dan kes remaja hamil...tanpa ada bapa yang sah..paling menyedihkan kebanyakannya ..adalah..MUSLIM...masya-Allah..itu hanya di wad beliau...hanya di hospital tersebut...bagaimana di tempat lain,berapa banyak yang dibuang?berapa banyak bayi2 luar nikah yang jadi makanan haiwan liar,anjing and etc...tu tk masuk berapa banyak kes penzinaan dan sebagainya..

tak termasuk jugak kes2 yang berlaku di IPT2 sekarang....lagi dasyat..begitulah bila Islam dicampak..Islam tidak diangkat...Allah akan menurunkan bala..dan antara bala yang dihantar ke bumi Malaysia ini...peningkatan anak2 luar nikah dan kes2 penzinaan..adakah ini penanda kepada kemajuan sesebuah Negara???aa..lu pikir la sendiri[bak kata nabil raja lawak].

Mengapa semua ini terjadi??,,....rasanya tak perlu ana ulaskan panjang...

Mudah saja..Iman Lemah..Amal takdak..Maksiat banyak..

Masih kita nak mengikuti hadhari ala2 zaman moden ni..


4 comments:

alFaisal said...

Haaa kumpui duit bang jangan tak kumpui hahahahaha :D

(rasakan macam mana rasanya bila tengok kawan2 sekeliling sorang2 kahwin)

hahaha

hamdan al-kandhlawi said...

aaa..tidak2..ko menyaiko aku nih.hahaha.:P

-p/s:ko bile plak bai..jgn lelame.hehe:P

mursyid said...

wei hamdan... pembetulan huhu..
istana anak bukit.. bukan istana darul aman

hamdan al-kandahlawi said...

haha..eh..silap:P istana anak bukit,kedah darul aman..hehe..mekaseyh2