Sunday

Muslim dlm BOD Carlsberg (M)

3 ahli lembaga pengarah Islam dlm Carlsberg


 
Carlsberg menyiarkan nama-nama ahli Lembaga Pengarahnya dimana 3 dari mereka adalah dari kalangan umat Islam iaitu :


(1) Jen (B) Tan Sri Dato’ Mohd Ghazali bin Dato’ Mohd Seth 
(2) Y.A.M. Tunku Naquiyuddin ibni Tuanku Ja’afar
(3) Tan Sri Datuk Asmat bin Kamaludin




Rujukan :
http://announcements.bursamalaysia.com/EDMS/hsubweb.nsf/1c0706d8c060912d48256c6f0017b4
1c/48256aaf0027302c48256b8b0036a2a5/$FILE/Carlsbg-Products-CorpInfo-DirectorsProfile%20(725KB).pdf

:www.inijalanku.wordpress

pendpt anda?





al-kandahlawi



5 comments:

reloaded said...

xheran pun, bukan carsberg je, try la tgk magnum, sport toto, n 4d nye bod..yg lg bes, tmbalan pengerusi genting pon org melayu.. nak lg bes, bru2 ni ank Tun M appointed as head of BOd cmpany arak kat philiphine.. duet duet..

hamdan al-kandahlawi said...

itula..

kesian mereka..

patut la kilang2 arak makin besar kt malaysia ni..

magnum pun sama bercambah

Nurul 'Ain said...

assalamu'alaikum smua..

ni sekadar pendapat drpd diri yg lemah n masih dlm perjalanan m'islah diri ingin berkongsi pendpt..

andai slh, tlg btulkan..

dalam perkara ni, klu dinilai dgn biasa2 je maka jwpnnya.."ala biasala tu, biarla diorang,x yah sibuk2.."

2. klu dinilai dgn akal semata2, maka mungkin jwpnnya.."diorang kan org besar, ada tanggungjwb..kenala terima..lgpun ni kan msyrakat majmuk.."

3. jika dinilai dgn nafsu semata2, mungkin jwpn yg akan timbul asyik menyalahkan mana2 pihak semata2 tanpa melihat pd diri sendiri..(pesanan utk diri juga)..

4. dan jika kita nilai sesuatu itu dgn hati bersuluhkan ilmu, iman n amal..mungkin jwpn yg timbul.."skrg ni, kita yg sedar, yg fhm sikit2 ni bleh sama2 bantu-membantu demi menegakkan kembali syiar islam melalui apa yg kita lihat pd hr ini.."

tetapi, x mustahil juga kdg2 seorg da'ie itu akan diuji dgn apa yg didakwahkan..

ni semua skdr pendpt shj..

klu slh tlg btulkn..n sama2 kita renugkan n fikirkan apa yg patut dilakukan..

"the small mind is think about people, but the greatest mind is think about idea"

klu slh tlg btulkn..just pendpt.

wallahu'alam.
wassalam.

✿qasru addini✿ said...

(T__T)
sedih sangat2.
betul kata seorang ustaz[mualaf]
'bila saya kenal Melayu, saya lansung tak terfikir untuk peluk islam, bila saya kenal islam, saya terus jatuh cinta'

kenapa perasaan tu xde dalam diri kita??
*diri saya khususnya*

salam ziarah

hamdan al-kandahlawi said...

terpulang kepada penilaian masing2,buat kerja yang termampu.mudah kan?

to qasru addini : kesian kt org melayu kan....mari kita sama2 berusaha baiki diri moga2 kita yg melayu2 campur2 ni pun bole improve suasana sekeliling kita..