Sunday

Jun : aku ke ni?


Minggu lepas program Sales Kick Off sector Government,TM buat di Legend International Water Chalet,PD.


Hari kedua tu,one whole day slot bersama Dato'Fadzilah Kamsah.Antara pengisian terpenting beliau ialah untuk mengenal diri,dan melakukan perubahan.

Berkali2 beliau mengingatkan,TM tidak akan berubah,organisasi tidak akan berubah.Yang dapat mengubah,berubah,dan jadi perubahan adalah orang2 yang mendukungnya.Maka kenalilah diri,dan laksanakan perubahan,maka the whole thing gonna change.

dato' fadzilah kamsah tgh pekena para staff



Team Account Mngmt & Sales,Govt.sector

Antara yang disentuh adalah berkenaan tarikh lahir yang mempengaruhi peribadi seseorang,di mana gelombang yang dipancarkan pada bulan tersebut dengan kelahiran setiap insan di dunia ini,membawa getaran kepada bulan bintang dna seluruh alam.Teknik melihat perawakan melalui tangan-sangat menarik-.time kasih dato'.

ni antara assesment untuk orang2 lahir dalam bulan Jun.tapi tktau betui ke ni adalah aku?hoho

JUN

berfikiran jauh & berwawasan

mudah ditawan krn sikap baik

berperangai yg lemah lembut

mudah berubah sikap,perangai, idea, mood

idea yg terlalu banyak dikepala

bersikap sensitif

otaknya aktif (sentiasa berfikir)

sukar melakukan sesuatu dgn segera

bersikap suka menangguh-nangguh

bersikap terlalu memilih & mahukan yg terbaik

cepat marah &cepat sejuk

suka bercakap & berdebat

suka buat lawak & bergurau

otaknya cerdas berangan-angan

mudah berkawan & pandai berkawan

orangnya sangat tertib

pandai mempamerkan sikap

mudah kecil hati

mudah kena selsema

suka berkemas

cepat rasa bosan

sikap terlalu memilih & cerewet

kurang mempamerkan perasaan

lambat nak sembuh apabila terluka hati

suka kepada barang yang berjenama

mudah menjadi eksekutif

kedegilan yg tidak terkawal

bersikap 'sesiapa yg memuji saya adalah musuh

saya tetapi siapa menegur saya adalah kawan'
 
 
nak cakap apa pun..dia dah buat kajian lebih 20 thn.so,might be rite,might be wrong.amazing!
 
 
 
 
 
al-kandahlawi

8 comments:

✿qasru addini✿ said...

tak semua betul
ada yang tak kena dgn diri kita, tapi kebanyakannya betul

n kalau ada sidat2 baek yg ada dlm senarai, tapi tiada dlm diri kita, kita boleh berusaha kearah tu kan?

all the best!

hamdan al-kandahlawi said...

benar2..kena berusaha..amin~

sidat2?menatang pa tu?

✿qasru addini✿ said...

nak tulis sifat sebenarnya
maaf,typing error

hamdan al-kandahlawi said...

owh..okeh2.:) time kasih

rubybagai said...

hamdan suka berkemas?besepah ade la..ahaha!!lemah lembut?? oh no!! eheeh!!

hamdan al-kandahlawi said...

bersih suci murni oke..

alwi said...

ana pun Jun jugak..adakah kita serupa? zafry pun jun.

hamdan al-kandahlawi said...

o ye ke?patut la rasa cm sepattern jek kita ni :P org2 Jun mmmg cmtu la...idup JUN ians~