Monday

PeSta mIdTErM eXaM MMU !

Pesta Midterm exam MMU akan kembali lagi..

yey... :D





antara permainan yang akan ku sertai di pesta tersebut ialah :

1 - Management Decision Science @t 12 March 2009 - Contingency Lab 1- 4..

2- Forensic Accounting @t 16 March 2009 - Studio A

3- Advanced Malaysian Taxation @t 17 March 2009-Lecture class

wauu..

adv. tax saja dah ada lebih kurang 10 chapter..just untuk midterm..sgt2 mengerikan~@_@..

antara skil2 yang perlu mahir dalam permainan itu..utk managemenet decision,perlu mahir bagaimana melukis graf2,probabilities,linear programming dan lain2..bole pusing kepala 360 degree la jugak~ :P

utk forensic accounting..advise dari lecturer adalah pegi tengok filem C.S.I..tk kesah la Miami ke..New York ke..(true story)

utk taxation..mesti hadam page 67 (budak akaun mmu faham la apa mksud nih :p).

kesan2 pesta ini boleh di lihat dengan jelas di MMU..

antara sindrom2 pesta ini ialah :

- kedai2 potostat akan laku dan penuh almost setiap masa.. :D
- Library yang sebelum ni kosong cm rumah hantu tiba2 akan penuh dengan manusia2...yang berbagai ragam.
- PS,old food court akan dipenuhi jugak manusia2...
- kapel2 akan bertenggek di sana sini kononnya study..tktau la study betui ke tk tu~
- masjid akan dipenuhi dengan org2 berbaring d sana sini..
- bole melihat dak2 mmu dh jd cm rakyat jepun,kilit buku ke sana sini.:p

so..pasti dan pasti..

satu pesta yang menunggu kamu semua,yang kamu mesti sertainya...

yeah!

di ucapkan selamat berusaha dan maju jaya kpd semua rakyat MMU yang akan jd peserta nanti..

“Kita TIDAK GAGAL setelah kita jatuh, tetapi kita dikira GAGAL jika kita jatuh dan tidak bangun semula. BERAPA KALI kita jatuh tidak penting, yang pentingnya ialah BAGAIMANA KITA BANGUN SEMULA setelah kita jatuh…”.




p/s : blog ni akan bercuti beberapa hari lg smpai habis killer2 paper tuh~



-al-kandahlawi-
Teratak An-Nushrah

3 comments:

Hanif Amir said...

Yihaaaaa!!

sinar_islami said...

salam ziarah kembali
dan slm imtihan..usaha dan tawakallah pada-Nya

khaulah said...

selamat maju jaya...

p/s: "salam mujahadah"