Saturday

bErtUduNg tIdAk MenGhAlang ber- KUNGFU?

Salam sejahtera,

A picture worth more than thousand words.

Bertudung dan menutup aurat tidak akan sama sekali menghalang sesorg dari beraktiviti lasak dan memahirkan diri dalam seni pertahanan diri.sepatutnya bukan alasan lagi di Malaysia ini utk membuka sana sini dgn alsan utk beraktif.

Lihat kungfu yang diperagakan oleh mereka yang bertudung :



tudia..terbang tu...ini sbnrnya antara skills yg sukar dilakukan,memerlukan koordinasi pinggang kaki dn tgn yang mantap!



ha..rapat ke tanah,aduh..jenuh gak nk smpai cmtu



sorang dh mcm buat "bankai",sorang mcm dragonball boleh keluar power tu.bahaya2~



anak2 sedari kecil dilatih utk menjaga aurat smbil berkungfu!



meh sni,sapa yg duk suka bukak sana sini setkt aktif skit2..
meh rasa tendangan flying kick ni!

minat kungfu! :p

gambar ihsan :ustz nazmi





fastabiqul Khairat!

al-kandahlawi
Teratak An-Nushrah
www.pembinamelaka.com
www.kbaz.net
www.iumelaka.com

20 comments:

nurul said...

fullamak... nk cari mcm ni sorang lah.. nnt bole dia selamatkn saya.. :D

hahaha.... jom buka kelas kunfu koteow kt MMU :D

hamdan al-kandahlawi said...

haha..

patut hang la selmtkan dia.apa nye laki da..eh silap-hang kan "nurul" :Pthe hehehe..

p/s : aizam dh sangap dh tu~

.: F@!n :. said...

hahaha lawak korg bergado.... teror gila...ni r tercabar ni...sok nak daftar kelas kung fu r ...hehe

kasyah said...

fuhh...
tu kalo kena flying kick sedas, mau pengsan seminggu..

Syazwann Al-Qwantani said...

huish,kaki da teketaq2 na masuk gelanggang ni,geram tol tgk org terbang sana sini..hehe,kenapala org kita susah nak faham pasal aurat ni mm

~ZuLhAiRi~ said...

salam...

encik nurul, tgk name tu bley jOin geng2 ni...haha

mantap ah, jet li pun geleng kepale...

* mesti diorang ni pandai masak kuew teow kungfu

hamdan al-kandahlawi said...

to fain : ha..nak join bgtau-nak join gak :D

to kasyah : tu la kasyah,leh ajak jadi benteng dlm iufc,sure ko bole lepak minum kopi depan gol :p

to syazzwan : apo laie..gi sparing la :D itula..sbnrnya bukn tktau..bnyk alasan jer..nk bukak sana sini..

to zulhairi : setuju2.patut la nurul nak cr sorang.hehehe.ha'a kan..kuey teow kungfu musti best & baek punya :D

ciknurul said...

salam....ha lepas ni leh ar g blajo dgn depa...
org pertama jd mangsa...pemilik blog ini...
siap kamu...!!!!!!!!!!!!!

sy ciknurul...bkn nurul kt atas tu :)

Aizuddin said...

hohohoho...
sume dah berminat dgn kung fu...
mmg hebat gaya diorg terbang...
sy pun nk gak terbang cam tu....
tp nnt kalu dpt terbang tak turun2 lak...

mohamad said...

salam..

tu dia..masing2 nk b'kungfu dh..

aish..mcm2..hehehe..

مرضيا تي محمد جا ميلي ~ said...

bertudung bukan alasan utk tak dapat buat ape yg org lain boleh buat.

hu~

sangat suka tengok all the girls.
bilalah atie boleh jadi lasak macam tu.
hee.
*surely mama tak bagi jadi selasak mereka*
;p

anyway, nice post!(:
hidup perempuan!hehehehe

mohamad said...

salam..

abg hamdan..

dh bg komen dh tu..

hehehehe..^^

ciknurul said...

dh tau kamoo amik mane...kesan tapak kaki berjaya di jejak...misi xxray akan diteruskan...mencari dan mencari....

cam cari harta karun lak kt tenet ni...

hamdan al-kandahlawi said...

salam..

to ciknurul a.k.a cikpacat : nk jdkan penulis ni sbg mangsa pertama?ek..tlg ek,g training lagi 10 tahun,datang balik k :D

rajinnye diselongkar pacat ni,dasat tul.

to aizuddin : dh terbang,tktau turun masalah gak tuh~terbang anak kambing sudah~ :P

to mohamad : demam ke?ambik ubat ek.jgn lupa :P

to mardhiati mohd jamili :

betui2..setuju2..atie tk bley lasak2.nnti tercabut purdah.haha :p dgr ler ckp mak dlu skrg ni,lepas kawen tkpala~

laki pun idup jugak,bukan pumpuan jek~:D

khaulah said...

bc entry ni rindu zaman "lasak2" dlu... (=

atie:- hidup perempuan!! hehe

hamdan al-kandahlawi said...

alamak..

ni cm ada pakatan "perempuan" la pulak..ntah2 orang2 sisters in Islam apa..:P

tlg fahami tujuan entry ni k~utk galakkan pumpuan menjaga aurat..:D

p/s : laki pun hidup jugak,bukan pumpuan jek :D

kuchengsihat said...

:) senyum sendiri..

a'a dua2 hidup..

khaulah saya pun same..lepas ni kena la tinggalkan zaman lasak saya...
kesihatan dh merosot...

xleh dh nak main kejar2 cam dulu...naik2 bukit...main panjat2...sepak sana sepak sini...

tapi kalau nk ajak join kungfu cm ni sya batalkan niat tok tinggalkan dunia lasak saya...

kalu dh kawen pandai2 la bahagi masa

hamdan al-kandahlawi said...

ui..

kucheng mane lak nih..leh type ek?mana belajo komputer ni?:P

kucing pun dah maju skrg~

Brilliant Marjan said...

wah..teringat kenangan lama..nk sambg ke x???

all martial art, i like it!..

Anonymous said...

ek...brilliant marjan,nak sambung apo tu?

me too :D