Thursday

website yang mesti dihapuskan!

salam semua..

bengang pulak aku baca website ni,tulisan seorg muslim yang murtad,dengan hujah2 yang cukup bodoh lagi bengong.

cukup berbahaya bila guna search engine google,website ni adalah paling top.huhu...ada apa2 cdgn cmna nak halang org jenis2 cmnih?

di bwh ni link website yang memutarbelitkan fakta2 berkenaan Al-qur'an.tlg sebrkn tntg website yang berbahaya nih,kalo tak mudah terpesong.

http://www.answering-islam.org/Bahasa/Quran/SainsIslamik.html

3 comments:

niqobi said...

Allahu Allah...
bnyak sekarang ni website yang mcm ni...
sekarang ni pun klu kita sendriri nak search something anything about islam atau nak type ape2 laman web or blog ke.. kene type betul2..
typo error skit pun akan menyebabkan kita akan di bawa kpd website2/blog2 (terutama yang ade address ala2 islamic sikit...) yang boleh memesongkan aqidah umat islam..
nasihat penaja.. sebarang informasi yang kite perolehi dr mana2 bahan bacaan perlulah di rujuk pd yang arif..
wallahua'alam..

p/s:pengalaman sendiri.. MasyaAllah..

boo-lah said...

assalamualaikum..

t/kasih hamdan 4 sharing..
aku pun dh tgk web ni.. kena alertkan kawan2 kita supaya xterpedaya..

~nEmo~ said...

jadilah muslim yang sebenar-benar muslim.. iaitu yang mengkaji dahulu apa2 sebelum kita mempercayainya.

penulis tersebut bercakap dengan ilmu yang "dicedok"

pendapat saya, biarkan sahaja..
kita betulkan guna hujah semula mengenai apa dia katakan. orang2 yang berfikir pasti tak akan terpedaya dengan hujah peliknya. malah, sudah ada jawapan di internet terhadap beberapa "kejanggalan" yang dia katakan itu

rasanya dia kristian, sebab dia guna bible(dia sebut injil). Dia cuba memutarbelitkan ajaran islam.

Hm, mungkin penulis tu blum baca beribu2 benda pelik dalam bible lagi.hehe

ini mungkin baru satu, diantara seribu..