Sunday

Alhamdulillah,Aku sudah GRAD!!!

salam..

utk perkhabaran sume..

[berita gembira kena sebarkan]

alhamdulillah 'ala kulli hal..

demam saya dah baik..

dan InsyaAllah,esok(Ahad: 10 august 2008) merupakan hari bersejarah bagi diri ini..



Majlis Konvokesyen MMU 2009


InsyaAllah,selepas berhempas pulas selama 5 thn (4+1)saya sudah bergelar

MMU Graduate

Bachelor of Accounting(Honours).

:D

alhamdulillah,segala kesyukuran kepada nikmat yang dikurniakan Allah..

dan juga sekalung tahniah kepada semua sahabat2 seMMU,yang telah menerima ijazah atau diploma pagi tadi,esok,dan juga pada hari Isnin nnati..

kepada semua sahabat yang masih belajar..usaha sungguh2 :D

Tambahan entry **

Tanggal 10 August 2009 :

9.00 pagi

gementar + cuak seketika melihat sahabat2 seorang demi seorang mula naik ke atas stage,bagi menerima segulung Ijazah Sarjana Muda.Saatnya pasti tiba! Di kananku hafizuddin duk gelabah,di kiriku badak(nama femes) cool menanti giliran.Masing2 dengan gaya tersendiri.

giliranku yang ke 371.

pejam celik,pejam celik - scroll sudah berada dalam tangan,kelipan lampu2 flash cameraman MMU bertebaran.Perlahan-lahan langkah di atur,turun tangga stage dengan perasaaan yang tak dapat digambarkan dengan kata2.


dato' ,ada duit tk dlm scroll ni?

Alhamdulillah!

sekilas lalu teringat seketika jerit perit payah,sedari pertama kali menjejakkan kaki ke bumi MMU,mendaftar seorang diri,terpinga2 - tanggal 24 april 2004,bermulanya kehidupan baru dalam alam universiti - satu alam yang lain dari yang lain : penuh dengan suka duka yang pasti meninggalkan 1001 satu cerita: hanya aku yg tahu.

yang pasti : kenangan terindah dalam Grand Hall : menerima ijazah sarjana Muda : satu titik tolak kepada tangga kehidupan yang seterusnya.



A very precious moment!

Di sini saya kongsi beberapa gmbr dr kamera kecik mak saya:


bersama kwn baik sekelas dari first year degree : Shahfizi,Hamdan,Hafizuddin
ni adalah antara hanya 7 org lelaki Melayu Islam yang graduate degree in accounting dari lebih kurg 150++ graduate.huhu




bergmbr dgn Zack.shbt baik dr Melaka yg skrg sambung degree di cyberjaya.paling penting,beliau adalah VP IU cyberjya,specialized bahagian teknikal & makanan :D hehe.Tengah amik gmbo,tiba2 ada kapalterbang lalu ats kepala :P

bergambr bersama ular sawa,bagi menggantikan blankurt(azril) yang tak dpt hadir konvoku.



ni pulak bergmbr dgn iguana,bagi menggantikan aizuddin yennadin yang jugak tk dtg konvoku sbb takut H1N1 :p



InsyaAllah,lepas transfer gmbr dr kamera 1 lg,saya share lg :)

Acknowledgement

time kasih kpd parent,& family.

kepada semua sahabat,dari dulu sampai sekrang yang mengenali diri,saya ucapkan jutaan terima kasih,to be a part from my history throughout my journey in MMU,espcially azril(blankurt),yg sampai harini duk ngn dia lagi.ntah2 pas kawen pun umah sebelah2 :p

time kasih jugak kepada mentor saya ,abg khair,ustaz ahmad,dan sahabat2 se'pembina' di Melaka,yang banyak memberi tnjuk ajar & nafas baru dlm kehidupan.

special thanks kpd semua yang bagi adiah,dan yang dtg meraikan saya,nama2 korang semua tetap di hati.

Jutaan terima kasih & penghargaan juga kepada semua guru2/lecturer2 yang pernah mengajar saya di MMU,mohon dihalalkan ilmu yang disampaikan,moga bermanfaat kepada diri ini di kemudian hari.

tak lupa juga kepada staff2 MMU,yang banyak membantu & mengajar saya sepanjang bergiat di dalam kelab & program2-especially STAD:: kak ita,cik zam,cik fazli,cik syukor,kak ina dan suma yang ada kaitan dengan stad,da juga time kasih mknn free yang slalu menjadi santapan di pantry stad :P

time kasih kepada sahabat2 yang pernah bersama2 saya dalam MPP(SRC) di MMU ::SRC 04/05,05/06 dan 07/08.

jutaan trima kasih kepada sahabat2,adik2,abang2 & kakak2..yang pernah di dalam Institusi Usrah,IU 04/05,05/06,06/07..pengalaman bersama kamu semua mengajar erti kehidupan kpeada insan ini...terus berusaha!

jutaan trima kasih jugak kepada sahabat2sepersilatan,seGayong dari alpha sampai epsilon : especially sahabat2 se Jurus Wajib : dan pelapis2..

jutaan time kaseh kpd team PRM (04/05) & bagaiz rulezz (hanya yg berkenaan mengetahuinya ) :D frenship forever.

all d best utk suma sahabat2,dan adik2 yang masih berada di MMU,adik2 di rumah melawis : fain,apih,is,aizudin,exo,ziffi baik punya,hazri,+alip

adik2 YTM..

adik2 JPA..

& juga..

semua yang mengenali diri ini..


Melangkah,terus melangkah,sekali melangkah tidakkan henti,hingga menuju matlamat kekal abadi,akhirat yang terus menjd idaman qalbi,moga jumpa lagi di syurga nanti.

wa InsyaAllah..











al-kandahlawi
Baitul Hikmah
Shah Alam

www.pembinamelaka.com

23 comments:

..: nurafaz :.. said...

tahniah..
slmt berkonvo ^_^

Anonymous said...

salam ..

Tahniah....Selamat berkonvo..



..Wanie...

khaulah said...

alhamdulillah.. tahniah akh :)

Aizuddin said...

Tahniah....
maaf kami warga Melawis 6( sy,fain & apih)
xdpt gi....transport xde...kalu x mmg nk gi sgt....tgk abg2 kami GRAD....(^_^)

p/s: igt2 la kami disini...

mohamad said...

salam..

tahniah,moga gaji pertama nnt bole wat mjlis syukur..bole ajak ikhwah melaka sekali..hihi..^^

.: F@!n :. said...

salam..
maaf abg hamdan kami taman malawis mmg nk p sgt tgk konvo ni..tp trnsport mmg tak da...sekalung tahniah dr kami ( fain,uddin,apiz,sifi,hazri,is,ijad,exo,afiq,alep )...

fendy_ahmad said...

Salam,

TAHNIAH buat anak muridku :)
Kamu adalah anak murid batch pertama yang saya ajar secara rasmi di muka dunia ini, sungguh bersejarah bagi diri saya.

Moga hidup mu adik sentiasa dirahmati ALLAH :)

khairolkhalid said...

Tahniah Bro!
Lepas ni tunggu jemputan kahwin plak

Azril'Kiara said...

hamdan.
sign off bawah tu kene tambah satu lg ...

www.pembinaselangor.com

=D

hamdan al-kandahlawi said...

Salam semua..

selesai sudah majlis penganugerahan ijazah kpd saya pg tadi..alhamdulillah..

ada sikit regret,tk perasan nak melambai kt shbt2 & lecturer masa naik stage :P

kepada..

adik nurafaz : terima kasih bnyk2..

F@in & aizuddin & hazri:

jazakumullah khair..takpa abg paham masalah korang.nnti bila2 free kta g umbai lagi :)

wanie : trime kasih..ni wanie mane ek?ex amirah iu cj ke or senior?

Abg Fendy :

jutaan terima kasih kepada bekas lecturer business management,alpha year,2004/2005 :) seorang lecturer yang begitu berdedikasi dan tiada galang gantinya,walaupun selalu kutuk budak akaun.hehe :P semangatmu di hatiku!

KhairolKhalid :

mekaseyh!hamboihhh....aku rasa hang dlu kut..:P dgr cite mcm dh ready ek :D

azril :

ha'a la...aku duk rasa cm org melaka lagik :P tkpa2,tggu after confirm job placement :D

khaulah maulah :

sama2..

A.S. said...

Barakallahu feek ya akhi..

Muga Allah muliakan Islam dengan lahirnya seorang lagi graduan yang hebat.

Selamat berjuang!
AbuSafiyyah

P/S: Orang Melaka lom passing laie ni.. sabor nooo... Satgi ada la pembinaselangor.com tu... aish :O

Anonymous said...

Salam..

Alhamdulillah..
tahniah diucapkan...:-)

-pembina phg-

Noor Ashraaf said...

weh aku nak gambaq yg abang hang ambik aritu

hamdan al-kandahlawi said...

to a.s :

jazakallah khair~

to anon (pembinapahang)

time kaseh jugak..

to acap :

aku tk sempat ambik lg la.kna tggu transfer dlu,dh dpt nnti aku share kan.don worry :D

Anonymous said...

haahahha..sengal...nk gak letak perkataan VP tuu..huu~...

apa2 pun tahniah arr..jgn lupa guna kipas tu elok2..haha..:D...



~mmmeeeooowww~

hamdan al-kandahlawi said...

kepada Mr VP IU cj-better p cari kerja tambahan.:D hahha

time kaseh kipas tu :D

msa said...

Salam.

Tahniah. boleh belanja aku makan besar. sifud, sifud (sea food, siput)

aik, blankurt macam ular sawa ker?
berlingkar lepas makan.

ha ha ha hashemmm! ops, H1N1.

Azril'Kiara said...

haha ..
mara org Melaka..
cepat2 la passing ..
byk kerja bertangguh ni ..
perlukan komando2 produk Melaka utk menerobos kampus2 di Shah Alam..

wey Hamdan, apesal ko pegang ular sambil gantung botol susu kat leher ?
bajet comel la ..

danialarief said...

member baitul hikmah tu yg graduate..

khaulah said...

ek.. beraninya pegang ular dgn iguana... msti biasa halau binatang2 tu kn hehe

hamdan al-kandahlawi said...

to msa :

blanja makan siput sedut bleh? :D

to azril kiara la sgt~

tu bukan botol susu ar..tu kipas kecik..encik vp iu cj la yg bagi tu.pelik2 jek :D

to danielarif :

ha..ambik inspirasi sikit.join demo lagi mmg konfem hang tk graduate dah.haha.graduate dalam lokap cm haritu :D

to khaulah :

yeah.saya mmg berani :Dhahahahha

mR-diN said...

tahniah hamdan~ maaf tk dapat hadir. hopefully gathering selama 2 hari satu mlm di teratak azril kiara sehari seblom convo tu dpt menggembirakan nko.. hopefully dpt hadir convo master and phd ko nanti yer..

hamdan al-kandahlawi said...

haha..

mekasih bebanyak din datanng dengan tenuk pink ko tuh :D

ha..aku konvo master di UK.tk dtg siap! :D